Cadouri de Craciun

Inca din anii '70 cand a luat nastere industria jocurilor, companiile din intreaga lume au creat o multitudine de jocuri pe diverse platforme. Cum timpurile s-au schimbat, la fel s-a schimbat si publicul caruia ii erau destinate jocurile. Daca la inceput jocurile vizau in special copii, in ziua de astazi sunt foarte multi adulti care se bucura fara nici o retinere de placerea oferita de jocurile online, cele pentru PC sau jocurile pe console video.

Realizarea unui joc video este un proces destul de complicat care implica cunostintele mai multor persoane, printre care designeri, programatori etc.
 Toate aceste persoane contribuie in egala masura la realizarea unui joc de calitate ce trebuie apreciat de cat mai multe persoane. Industria jocurilor video este foarte populara in momentul de fata, multe companii care creeaza astfel de jocuri avand castiguri extraordinare, de ordinul sutelor de milioane de dolari.

Jocurile online se dezvolta atat de bine si datorita vedetelor sau personajelor foarte cunoscute. Putem lua ca exemplu personajul Batman. La scurt timp dupa ce apare un nou film cu Batman apare si noi jocuri cu Batman cu acelasi nume. Copiilor cat si multor adulti le place sa intre in pielea acelui personaj, iar acest lucru este realizabil in cea mai mare parte prin ajutorul jocurilor online.

Cine participa la crearea jocurilor online
-Designerul este un element cheie in realizarea jocului. Designerul este de fapt un artist care transpune pe hartie sau intr-un program imaginea din mintea sa cu privire la personajele din joc si la peisajele aferente. Sarcina lui este sa vina cu idei si desene creative pentru joc. Alti artisti(designeri) transpun imaginile 2 D in obiecte 3D ce vor face parte din joc. La crearea unui joc online nu ia parte doar un designer, ci o intreaga echipa.

-Programatorii sunt cei care fac adevarata treaba, transpunand imaginile in jocuri. Si acestia sunt impartiti in mici echipe ce analizeaza si creeaza fiecare parte a jocului cu ajutorul limbajelor de programare. Majoritatea jocurilor online ruleaza cu ajutorul programelor Flash, asadar programatorii care lucreaza la astfel de companii trebuie sa fie axati in primul rand pe limbajul Flash.

Cred ca nu este adolescent ce are acces la itnernet sa nu fi auzit de seria de jocuri Fifa sau Need for Speed si nici vreun adolescent care sa nu fi incercat macar o data site-urile de jocuri online.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu