Cadouri de CraciunCraciunul se apropie cu pasi repezi si multi dintre noi inca nu s-au hotarat daca sa se axeze pe un brad natural sau pe unul artificial. Poate optezi pentru un brad natural datorita mirosului si intetinerii spiritului Craciunului sau poate optezi pentru unul artificial, care te va tine multi ani si iti va aduce si economii. Daca protejarea mediului inconjurator este unul din factorii care vor duce la decizia finala, atunci inseamna ca ai luat serios in considerare cumpararea unui brad artificial.

Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca brazii artificiali nu sunt chiar asa de 'prietenosi' cu mediul inconjurator. Acestia sunt confectionati din plastic si metal, iar de obicei contil PVC, polyvinil si alte materiale plastice care nu sunt chiar usor de reciclat. Astfel, dupa aproximativ 10 ani de folosinta, este foarte probabil ca bradul tau artificial sa ajunga intr-un depozit de deseuri. Pe langa asta, majoritatea sunt fabricati in China sau tarile asiatice, iar de acolo sunt transportati catre Europa si America. Si astfel, si bradul aritifical are un impact negativ asupra mediului. Dar cu toate acestea, este mai bine pentru mediu sa cumparam brazi artificiali, decat sa cumparam brazi obtinuti prin defrisarea padurilor. Iar in comertul romanesc, majoritatea brazilor romanesti provin din defrisari.

Prin urmare, daca esti o persoana ce tine la mediul inconjurator ar trebui fie sa te axezi pe brazi artificiali, fie pe brazi de Craciun naturali crescuti in sera sauin paduri private. Cei ce detin astfel de paduri au grija sa planteze an de an puieti, incat sa poata duce afacerea mai departe an de an. Si astfel, tu ca si client vei beneficia de un brad natural si in acelasi timp nu vei influenta negativ mediul inconjurator.

Brazii naturali – Pro si Contra
-au acel miros unic ce da viata Craciunului (pro)
-se gasesc intr-o varietate de specii si de cele mai multe ori au un aspect frumos, natural, care nu se regaseste la brazii artificiali (pro)
-sunt biodegradabili (pro)
-din pacate insa, acestia sunt mai greu de intretinut (contra)
-pretul este destul de ridicat (contra)

Brazii artificiali – Pro si Contra
-economie atat pe termen scurt cat si pe termen lung (pro)
-un oarecare impact pozitiv asupra mediului (pro)
-sunt usor de intretinut (pro)
-vin in diferite forme si culori si seamana foarte mult cu cei naturali (pro)
-nu sunt biodegradabili (contra)
-provin din tari indepartate, prin urmare, fabricarea si transportul lor influenteaza negativ mediul inconjurator (contra)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu