Cadouri de CraciunChiar daca nu este Craciunul inca, in articolul de astazi vorbim despre accesoriile pentru caini, in special despre hainute si cum este bine sa le alegem, in functie de talia patrupedului.

Daca avem un caine, nu este indeajuns doar sa-l hranim bine, ci si sa-l intretinem si sa-l accesorizam pe masura : )

Hainutele trebuie sa fie confortabile pentru catel. Cateii, precum oamenii, au diferite nivele de toleratie. Unele hainute pot fi confortabile pe anumiti caini, dar disconfortante pentru altii. De obicei, hainutele le ofirm cateilor in sezonul rece si acestia trebuie sa se simta confortabil cu respectivele hainute, iar acest lucru il observam imbracand catelusul si analizand comportamentul sau cu noile hainute.

Cateii chiar au nevoie de hainute?

Chiar daca la prima vedere multi ar crede ca patrupezii sunt destul de binecuvantati cu blana lor si nu au nevoie de haine, multe persoane care au in ingrijire catei…observa patrupezii tremurand dupa o plimbare in aer rece, lucru care ii face sa-l imbrace la orice iesire pe timp de iarna.
Un pulover sau o jacheta poate fi de mare ajutor in timpul sezonului rece, mai ales in cazul in care cainele este reticent in a merge afara.

Conteaza foarte mult si rasa cainelui si cat de capabil este sa mentina caldura. Retinerea caldurii poate depinde de rasa lui, marimea si chiar varsta. In special rasele de caini mici au probleme in a pastra caldura, la fel si cei care au firele de par foarte scurte. O hainuta poate face o diferenta foarte mare pe timp de iarna.

Desigur, parul scurt al cateilor nu este singura conditie pentru a imbraca cateii. Pe langa faptul ca unii catei tind sa aiba parul scurt, altii pur si simplu sunt tunsi de catre stapani pentru un aspect mai frumos sau pentru a nu umple casa de par. De asemenea, cainii mai batrani au un sistem imunitar mai slab, iar expunerea la temperaturi sub zero grade le poate dauna. In astfel de cazuri hainutele sunt esentiale.

Daca inca sunteti in dubii daca micile animalute de companie au nevoie de hainute, fiindca va ganditi ca patrupezii au deja blana protectoare, trebuie sa luati in considerare ca unii catei au firele de par mic sau stratul de blana destul de subtire. Pe langa asta, un catel tinut in casa se obisnuieste la o temperatura destul de ridicata, iar plimbarea in frig pe timp de iarna il poate afecta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu