Cadouri de Craciun



In timp ce becurile obsinuite incep sa se arda si devin din ce in ce mai frustrante aceste schimbari lunare, atunci este momentul potrivit sa le schimbi cu becuri cu LED. In present, probabil ca ai aflat deja ca acest tip de becuri au o durata de viata de aproximativ 20 de ani si sunt foarte economice. Mai mult decat atat, trebuie sa stii faptul ca acesta investitie poate functiona de 5 ori mai mult decat becurile obisnuite. 

In ciuda faptului ca ele sunt putin mai scumpe, acum este momentul potrivit sa treci la becuri cu LED. Acest tip de becuri a trecut prin numeroase modificari in ultimii ani, iar in final au reusit sa ajunga la lumina oferita de becurile incandescente.
Mai multe decat niciodata, acuma putem alege dintr-o varietate de LED-uri, iar alegerea unui astfel de bec este cu siguranta diferita fata de alegerea becurilor incandescente. Trebuie sa stii niste aspect importance despre LED-uri inainte sa pleci spre magazinul tau local.

Invata jargonul
Uita tot ce stii despre becurile incandescente, pentru ca watts nu sunt de folos aici.
Cand cauti becuri incandescente, esti obsinuit probabil sa cauti dupa numarul de watts deoarece acestia indica lumina becului. Lumina becurilor cu LED este determinata putin diferit.
Contrar convingerilor commune, watts nu indica lumina, ci sunt doar o unitate de masura pentru a determina energia pe care o capteaza becul. Pentru becurile incandescente, se accepta o corelatie intre numarul de wattzi captati si lumina, insa pentru LED-ur, wattzi nu sunt potriviti pentru a afla cat de luminous va fi becul. 

Spre exemplu, un bec cu LED cu o luminozitate comparabila cu cea a unui bec incandescent de 60-watts va avea un consum de doar 3-20 watti, in functie de modelul pe care-l alegeti. Daca nu stiti de unde sa cumparati astfel de becuri led, atunci va prezint site-ul VreauLed.ro unde gasiti becuri cu led ieftine si economice.

Nu te deranja cu prea multe calcule -  aceasta nu este singura metoda de a converti puterea unui bec incandescent in puterea becurilor cu LED. O alta metoda de masurare a puterii este folosita, si anume lumenii.

Lumenul este adevarata unitate de masura a luminii oferita de un bec, iar acesta este numarul pe care trebuie sa-l cauti atunci cand cumperi becuri cu LED. 

Acorda atentie culorii
Puteti conta pe incandescente atunci cand vreti sa obtineti o nuanta calda, galbuie. Dar LED-urile vin intr-o gama larga de culori. Becurile cu LED sunt capabile sa afiseze o gama impresionanta de culori, de la violet la rosu, la un spectru de alb si galben. Cu toate acestea, atunci cand doresti sa cumperi aceste becuri pentru casa, trebuie sa gasesti ceva similar cu lumina pe care o produc becurile incandescente.

Cele mai populare culori disponibile pentru Led-uri sunt “albul cald” sau “albul soft” si “albul stralucitor”. Albul cald va produce o nuanta galbuie, aproape de nuanta produsa de becurile incandescente, in timp ce becurile LED etichetate cu alb stralucitor vor produce o lumina mai alba, apropiata de lumina zilei. 

Daca vreti sa vorbim in termeni tehnici, culoarea luminii se masoara in grade Kelvin. Cu cat numarul este mai mic, cu atat lumina este mai calda. Asadar, becurile obisnuite sunt plasate undeva intre 2.700 si 3.500K. Daca aceasta este culoarea pe care o cauti, trebuie sa tii cont de acest intervat cand cumperi becuri cu LED

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu