Cadouri de CraciunHypermarketurile au devenit niste magazine foarte populare in ultima vreme, tranzitate de marea majoritate a populatiei tarii. Chiar daca acestea nu vand tocmai produse romanesti, au ajuns sa aiba un succes destul de mare.

Diferenta dintre supermarket si hipermarket


Supermarketurile sunt spatii comerciale urbane mari, unde se vand o varietate de produse prin autoservire. De obicei, aceste supermarketuri apartin lanturilor mari de magazine precum Carrefour, Kaufland, Billa etc. Supermarketurile, denumite si supermagazine sunt de marime mijlocie si mare. Cele mijlocii au inter 400 – 1500 metri patrati, iar cele mari intre 1500 – 2000 metri patrati.

Hypermarketurile sunt tot spatii comerciale, dar mult mai mari si de cele mai multe ori amplasate in afara orasului. Dar cu toatea acestea, legile din Romania au oferit marilor intreprinzatori si posibilitatea de a situa hypermarketurile in zona urbana. Exemple de hypermarketuri in oras sunt Cora, hypermarketul Carrefour Vulcan, Carrefour Orhideea, Carrefour Felicia Iasi, hipermarketurile Kaufland din majoritatea oraselor etc. Hypermarketurile se diferentiaza de supermarketuri prin faptul ca sunt mult mai mari, au un spatiu comercial ce variaza intre 10 000 – 22 000 de metri patrati, ne ofera un numar mult mai mare de produse, de pana la 50 000 si vin si cu o varietate foarte mare pe rafturi, cuprinzand produse din orice categorie intr-un numar foarte mare.

In cele ce urmeaza voi lista cateva din cele mai populare supermarketuri/hypermarketuri din Romania, cat si o scurta istorie a acestora. 

-Kaufland este cel mai mare lant de hypermarketuri din Romania, avand in momentul actual 90 de hypermarketuri la nivel national. Kaufland apartine grupului german Schwarz-Gruppe si a intrat pe piata din Romania in 2005. 

-Auchan detine 31 de hypermarketuri in Romania. Lantul de magazine Auchan e detinut de familia Mulliez din Franta. Primul hipermarket Auchan a fost deschis in Bucuresti la sfarsitul anului 2006.

-Carrefour este un alt lant foarte mare de magazine din Romania, detinand 27 de hypermarket-uri, 91 de supermarket-uri Carrefour Market si o serie de magazine Carrefour Express in diverse orase, dar in special in Bucuresti. 

Carrefour este cel mai mare lant de hypermarket-uri din Europa, iar la nivel mondial ocupa locul 2, dupa Wal Mart.

Carrefour are proprietari francezi si a intrat pe piata din Romania in 2006, inca de atunci avand un succes clar. Desi in anumite judete Carrefour s-a retras de pe piata, in alte zone ale tarii hypermarketurile Carrefour exceleaza in vanzari. 

In zona de Sud a tarii, Carrefour are un numar foarte mare de magazine, numai in Bucuresti gasindu-se 10 hypermarketuri(Carrefour Orhideea, Baneasa, Vulcan, Colentina etc), 11 Supermarket-uri si multe alte magazine express. zona centrala a tarii, in Brasov, Sibiu si Ploiesti se regasesc de altfel o serie de hypermarketuri Carrefour, supermarketuri si magazine Express. Si zona Moldovei este una propice acestui lant de magazine, gasindu-se supermarketuri si magazine express in Bacau, Suceava sau Iasi. De altfel, in Iasi se regasesc si doua hypermarket-uri: Carrefour Era si Carrefour Felicia Iasi – vezi aici ofertele Carrefour.

Majoritatea supermarket-urilor vin cu oferte diferite fata de ofertele cu care erau obisnuiti romanii, iar preturile sunt mult mai mici fata de magazinele clasice. Tocmai de aceea hypermarket-urile se dezvolta atat de bine la noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu