Cadouri de CraciunAi auzit de nisipurile de aur din Bulgaria? In caz ca nu ai auzit, Nisipurile de Aur este numele unei statiuni de pe litoralul bulgaresc pe coasta Marii Negre, situata la cativa kilometri de orasul Varna. 

Chiar daca si Romania are deschidere la mare si beneficiem de statiuni destul de atractive, in ultimii ani din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca concediul pe litoralul bulgaresc. Motivele pentru care se intampla acest lucru sunt diverse, insa vom detalia cateva aspecte in cele ce urmeaza.
Statiunea Nisipurile de Aur este denumita asa dupa nisipul auriu si foarte fin care o caracterizeaza. Plajele ingrijite si curate atrag din ce in ce mai multi turisti romani, in defavoarea plajelor autohtone.

De ce sa mergem in vacanta in Bulgaria?

-Statiunile renumite din Bulgaria sunt mai ingrijite si mai curate. Acesta este poate principalul motiv pentru care romanii si alti turisti aleg sa caute oferte in Bulgaria pentru concediu. 

-Nu vreau sa generalizez, dar in multe situatii, personalul hotelier si al restaurantelor din strainatate, din Grecia, Bulgaria pare a fi mai politicos si mai dedicat catre client. In Romania lucrurile se fac pentru ca trebuie facute, in schimb in Bulgaria esti tratat cum se cuvine, ca un turist.

-Preturile in Bulgaria sunt asemanatoare cu cele din Romania. Totusi, in functie de ce locatii de cazare gasesti, poti gasi cazari mai ieftine…sau la acelasi pret precum o cazare in Romania, dar vei beneficia de servicii mai bune. Pentru a vedea o serie de oferte Bulgaria poti accesa acest link http://www.tripme.ro/oferte/bulgaria/ unde hotelurile sunt sortate in functie de statiune si zone. 

-Strategia de turism este mai bine gandita in Bulgaria. Sunt hotelurile si pensiunile apropiate una de alta, insa nu este aceeasi ingramadeala ca pe litoralul romanesc. 

-Multe agentii de turism romanesti vin cu oferte Bulgaria “last minute” sau” early booking”. Apeland la astfel de oferte in Bulgaria sau Grecia, turistii pot beneficia de preturi foarte mici. Exista si in Romania acest tip de oferte pentru a atrage clienti, dar diferenta de pret este foarte mica fata de diferenta de pret oferita de vecinii nostri. Exista cazuri in care un sejur in Bulgaria ar costa 250 Euro/persoana, dar oferit prin rezervare Last Minute, cu aproximativ 5 zile inainte de inceperea sejurului, sa fie disponibil la 80 Euro de persoana. Foarte rar intalnim in Romania astfel de oferte.

-Litoralul bulgaresc este destul de aproape de turistii romani. Din capitala Romaniei pana in Varna, Albena sau Nisipurile de Aur faci cu doar cateva ore in plus fata de cat ai face daca alegi sa mergi pe litoralul romanesc.

-Majoritatea hotelurilor din Bulgaria ne ofera mai multe servicii in acelasi pret. Tursimul este gandit mai in detaliu si tocmai de asta multi aleg litoralul vecinilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu