Cadouri de CraciunChiar daca traim intr-o era complet tehnologizata, asta nu inseamna ca totul se face doar pe computer. Dimpotriva, inca mai avem nevoie de documente, inca lucram cu obiecte fizice si mai ales datorita faptului ca tehnologia ne permite, se intampla de foarte multe ori sa luam informatii de pe internet si sa le printam pentru a le prezenta in diferite circumstante.

Imprimanta a devenit un obiect aproape indispensabil pentru noi si chiar daca nu avem o imprimanta acasa, cu siguranta am apelat la serviciile unui centru de copiere in vederea realizarii unor documente, scoaterea unei poze de pe stick sau scoaterea unor informatii de pe internet. Centrele de copiere au devenit adevarate afaceri daca sunt bine pozitionate pe langa scoli, licee sau universitati, iar asta ar trebui sa ne faca sa intelegem cat de mult depindem de imprimanta si de serviciile oferte de centrele de copiere.

Este mai bine sa cumparam o imprimanta sau sa apelam la un centru de copiere?

Raspunsurile variaza in functie de necesitatile fiecaruia. In momentul de fata este destul de accesibil si sa cumparam o imprimanta, problema apare insa la accesorii si consumabile. Chiar daca o imprimanta modesta poate fi achizitionata pana in 300 RON, ei bine, cumpararea cartuselor ajunge tot cam pe acolo. Iar daca viata de zi cu zi ne impune sa scoatem destul de des diverse documente la imprimanta, atunci cheltuielile pe consumabile ar putea fi destul de ridicate. 

Cu toate acestea, exista o posibilitate avantajoasa care ne cheltuieste de cheltuieli considerabile. Cum principala cheltuiala la o imprimanta nu este cumpararea imprimantei in sine, ci cumpararea cartuselor, ei bine, au luat nastere serviciile de reumplere cartuse. Firmele profesionale care ofera servicii de reumplere cartuse ofera garantie pentru lucrare si vand toner, cerneala de calitate ca in cele din urma cartusul reumplut sa ofere aceeasi claritate precum un cartus nou, original.

Marele avantaj il reprezinta pretul unei reumpleri, care este de 3, pana la 6 ori mai mic. In functie de modelul cartusului si de firma la care apelati, in loc sa cheltuiti 130 Ron pe un cartus il puteti reumple platind doar 25-30 RON.

Care tip de imprimanta este mai bun?

Imprimantele sunt de doua feluri: inkjet si laser

Imprimantele inkjet sunt imprimante cu jet de cerneala si sunt de obicei mai ieftine decat cele laser. Acestea sunt bune atat pentru redarea documentelor text, dar si pentru imagini, reusind sa imbine cu usurinta foarte multe culori.

Imprimantele laser sunt mai scumpe decat imprimantele inkjet si pe buna masura: ofera un numar mai mare de imprimari, sunt mai rezistente si ofera o imprimare clara si lucioasa. O carte de vizita facuta cu imprimanta laser arata mult mai bine decat o carte de vizita scoasa la imprimanta inkjet.

Preturile cartuselor de imprimanta difera putin de la cea inkjet la cea laser, deoarece imprimanta laser ofera posibilitatea sa tiparim un numar mult mai mare de pagini. Insa firmele ce ofera servicii de reumple recartuse, ofera atat pentru cele cu cerneala, cat si pentru cele laser.

Mai exista o categorie ce trebuie mentionata, si anume Multifunctionalele. Acestea sunt tot imprimante, dar pot efectua si alte sarcini. Multifunctionalele au si functia de scanare, de trimitere fax si de copiere. Acestea sunt foarte inalnite in birouri, si mai putin intalnite acasa datorita dimensiunilor destul de mari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu