Cadouri de Craciun

Utilizarea steroizilor injectabili nu este un proces atat de complicat precum pare. Este important sa urmati cativa pasi simpli, pentru a nu aparea complicatii. Respectarea regulilor de utilizare este necesara pentru orice medicament administrat, indiferent daca este steroid sau nu. Tocmai din acest motiv ar trebui inlaturata imaginea ce s-a creat in jurul acestui concept. Steroizii sunt niste ,, suplimente'' pe baza de hormoni ce accelereaza  anumite procese ce au loc in organism.
Majoritatea steroizilor anabolizanti injectabili se administreaza intramuscular. Aceasta informatie nu este suficienta. Trebuie urmati anumite etape pragatoare, dar care in mod normal nu dureaza mai mult de 1 minut.

1.Alegerea acului

Dimensiunile acelor sunt foarte variate. Acesta trebuie ales in functie de zona unde va avea loc injectarea. Grosimea acului trebuie sa fie potrivita. Un ac prea mare va provoca disconfort. De cele mai multe  ori un ac de 23g- 25g este suficient. Un alt aspect de care trebuie mentionat este lungea acului. Aceasta poate varia de 3cm la  4,5 cm. Daca steroizii anabolizanti se injecteaza intr-o zona cu un strat de grasime mai crescut, se recomanda un ac mai lung.

Important!
Pentru fiecare utilizare folositi un ac nou.

2. Trageti aer in seringa
Inainte de a trage in seringa steroidul , primul pas este de a trage in seringa mimimum aceeasi cantitate de aer cu cantitatea de steroid ce urmeaza a fi injectata. Acest pas nu este absolut necesar dar va face procesul sa decurga mai usor

3.Scoateti aerul din seringa         
Puneti acul in recipientul cu substanta pe care doriti sa o injectati si impingeti tot aerul in acesta. Acest lucru va face ca steroidul sa poate fi tras mai usor in seringa.

4. Puneti steroidul in seringa
Trageti in seringa cantitatea dorita de steroid. De cele mai multe ori se trage putin mai mult decat se doreste sa se injecteze. Daca doriti sa luati substanta mai repede puteti folosi in ac mai mare, iar apoi schimbati cu un ac nou de dimensiune normala.

5.Eliminati bulele de aer
Impingeti usor pistonul serinjii ca si cum ati injecta. Astfel aliminati bulele de aer si cantitatea introdusa in plus.

6.Dezinfectia
Decideti locul unde veti administra steroizi injectabili si dezinfectati cu alcool medicinal.

7.Introduceti acul si aspirati
Dupa ce zona este  dezinfectata introduceti acul in locul dorit, dar nu injectati inca. Trageti seringa in spate si daca aceasta se umple de sange scoateti acul si introduceti altul( in alta zona). Nu injectati daca abservati sange in seringa. Acesta este un semn ca ati atins un vas de sange sau o vena. Substanta introdusa poate ajunge in plamani si pot aparea complicatii insotite de o tuse violenta. Tocmai din acest motiv este necesar sa tineti cont de aceste sfaturi si sa realizati corect injectarea.

8.Injectarea
Daca sangele nu a intrat in seringa injectati usor intreaga cantitate de steroid.

9.Scoaterea acului
Dupa ce ati injectat mai pastrati acul in tesut timp de 20-30 de secunde. Astfel se va scurge toata substanta si evitati riscul aparitiei abscesului steril.
Presati cu o bucata de vata locul in care ati injectat pentru inca 20-30 de secunde.

10. Masati zona
Ultima etapa este de masa locul pentru a se raspandi uniform substanta injectata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu