Cadouri de Craciun

 Salina Targu Ocna reprezinta unul dintre cele mai importante puncte turistice din zona Moldovei. Salina se afla in judetul Bacau, in mina Trotus la o adancime de 240 de metri. Pe langa benefiile oferite de salino terapie, turistii pot beneficia de o gama larga de produse din sare destinate vanzarii.

Beneficiile salinoterapiei:

Salinotarapia are actiune atat asupra sistemului respirator cat si la nivelul pielii. Terapia ce presupune inhalarea de aerosoli salini curata caile respiratorii de mucus sau alte reziduri si poate vindeca probleme precum:
  • ·         raceala
  • ·         sinuzita
  • ·         amigdalita
  • ·         afectiuni pulmonare cronice
  • ·         sforait
  • ·         alergii


Pe langa vindecarea sau ameliorarea problemelor de sanatate, salinoterapia imbunatateste si imunitatea. Aspectul pielii este si el modificat iar acneea, dermatitele sau alte afectiuni pot disparea.
Nici turismul nu este o ramura mai slab dezvoltata in Salina Targu Ocna.

Lacul de apa sarata
Turistii sunt fascinati de lacul de apa sarata si cascada amenajate intr-un mod impresionant.In apropierea lacului se afla si locuri de joaca pentru copii. Toboganele gonflabile, leagane, balansoare sunt doar cateva dintre optiunile de petrecere a timpului liber pentru copii.

Sala de gimnastica si cabinet medical
Deoarece mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate sunt obiectivele salinei, un cabinet medical este indispensabil. Toate afectiunile sunt tratate de personal foarte bine pregatit. In sala de gimnastica exista si mese de biliard sau tenis de masa pentru cei ce doresc sa se relaxeze. In incinta salinei exista un magazin alimentar dar si magazin cu produse din sare.

Biserica Sfanta Varvara
Biserica Sfanta Varvara este prima biserica subterana construita in Romania. Aceasta este foarte frumos amenajata, peretii salinei reprezentand si peretele bisericii. Exista totusi o catapeteasma din lemn pe care sunt pictate icoane.

Salina Targu Ocna este una din cele mai frumos amenajate saline naturale din Romania, fiind un loc perfect atat pentru relaxare, cat si pentru mentinerea starii de sanatate

Daca doriti sa beneficiati de salinoterapie, dar locuiti destul de departe de zonele in care exista saline naturale, mai exista o alternativa: Salina artificiala.

Salinele artificialie ofera aceleasi beneficii asupra sistemului respirator ca o salina adevarata, daca sunt construite cum trebuie. Acest fapt este posibil deoarece cei ce doresc sa amenajeze o astfel de salina trebuie sa aduca sare dintr-o salina naturala pe care sa o mentina intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala. Salina Targu Ocna este una din salinele naturale din care s-au extras bulgari de sare pentru amenajarea unei astfel de incaperi. Saline artificial se gasesc atat in Bucuresti, cat si in orasele mai mici. In functie de intreprinzatori si unde s-a dorit deschiderea unei astfel de saline artificiale. O salina foarte populara este salina artificiala Bucuresti SalinabyABC, un loc destinat atat copiilor cat si adultilor.


Fie ca alegeti o salina artificiala, sau aveti posibilitatea sa vizitati o salina naturala, important este sa oferiti organismului cel putin o doza de aer curat, ce actioneaza ca un dezinfectant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu