Cadouri de Craciun

In articolul de astazi nu vom vorbi despre cadouri potrivite pentru Craciun, insa vom vorbi despre un material folosit in constructii care iti va asigura un Craciun mai calduros :)

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul "spuma poliuretanica" ar trebui sa stiti ca acesta este unul din materialele izolatoare de baza. Este pulverizata in colturi sau pur si simplu pulverizata pe perete/tavan, unde se extinde si formeaza o bariera izolatoare. Pe langa faptul ca este un bun material termo, hidro si fonoizolator, de asemenea protezeaja cladirea si de anumite insecte ce isi fac adapostul in colturile sau crapaturile zidurilor. Este un material mult mai eficient decat vata minerala si trebuie aplicat de persoane instruite in acest domeniu.

Spuma poliuretanica rigida pulverizabila este un subsitut al vatei minerale. Acest material este stocat in canistre si pulverizat pe pereti, crapaturi, mansarde cu un aparat special. Bariera formata de acest material impiedica caldura sa iasa din locuinta si nu retine umezeala. Astfel in timpul iernii vei constata o micsorare considerabila a facturilor la energia electrica.

Tipuri de spuma poliuretanica pulverizabila

Exista mai multe tipuri de spuma poliuretanica, continand diferite substante, unele toxice, altele ecologice. Principiul de baza al spumei poliuretanice pulverizabile este bazat pe pastrarea lichidului in canistre in vid, iar in momentul in care acea substanta intalneste oxigenul, se expandeaza ajungand la un volum de 100 de ori mai mare fata de marimea initiala.
Spuma poliuretanica pulverizabila se imparte si in alte doua categorii: cu celule inchise si cu celule deschise. Cea cu celule inchise este mai densa si mai protectoare, pe cand cea cu celule deschise este putin mai ieftina si are o valoare R mai mica.

Beneficii
Vata minerala este aplicata in straturi si desi poate acoperi un spatiu foarte mare, deseori raman spatii goale prin care se poate infiltra aerul, scazand astfel temperatura locuintei. Spuma pulverizabila in schimb se extinde natural si astfel umple spatiile goale asigurand astfel o izolatie superioara altor materiale izolatoare. Spuma previne de asemenea acumularea umiditatii si se lipeste foarte strans de perete, astfel se elimina problema mucegaiului si face mai dificila patrunderea daunatorilor intr-o cladire.

Deoarece spuma se extinde si se lipeste foarte usor, de obicei este necesara multa munca de curatare dupa procesul aplicarii. Aplicarea spumei poliuretanice pulverizabile este un intreg proces si necesita anumite aparate/ustensile, iar acest lucru trebuie facut de specialisti. Desi costurile vor fi mai ridicate fata de aplicarea altor materiale izolatoare, beneficiile se vor vedea in timp, asigurandu-va o foarte buna izolare termica, fonica si hidroizolare.

Spuma poliuretanica pulverizabila poate fi folosita atat la izolarea mansardei, a peretilor, la umplerea spatiilor goale, cat si la izolarea completa a unei locuinte. Cei care au constructii metalice precum halele mizeaza de asemenea pe spuma deoarece aceasta este usoara si se lipeste foarte bine de metal asigurand totodata o izolatie inedita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu