Cadouri de CraciunStejarul este un material bine cunoscut atunci cand vine vorba de fabricarea meselor, scaunelor si a altor piese de mobilier, datorita faptului ca are o putere, durabilitate si frumusete crescuta. Cu toate acestea, lemnul din stejar are tendinta de a se pata foarte usor, ceea ce poate conduce la crapaturi in cazul in care nu este intretinut corespunzator. 

Mentinerea mobilierului din stejar implica protejarea de temperaturi extreme, umiditate si caldura. Atunci cand dorim sa mutam mobila de stejar, trebuie sa pastram soliditatea structurala cu foarte mare atentie. 

Cititi urmatori pasi pentru a invata cum sa intretine mobilierul din stejar:

-          - Cititi instructiunile de intretinere a mobilierului primite de la producator. In cazul in care ati cuparat o piesa noua de mobilier, cereti un carnetel cu instructiuni de ingrijire de la producator sau magazin.
-         - Cand cumparati un mobilier nou, lasati sertarele si usile deschise cateva ore pentru a permite mirosului de ulei sa se disipe. Mobila noua a fost cel mai probabil unsa cu uleiuri speciale inainte de a fi ambalata si transportata la adresa dumneavoasta.
-          - Mutati mobilierul de stejar cu atentie. Nu conteaza cat de dura poate parea o piesa a mobilierului nou cumparat, trebuie sa o mutati prin ridicare si nu prin impingere.
-          - Evitati plasarea mobilierului din stejar langa o sursa de caldura sau in lumina directa a soarelui pentru a preveni uscarea, craparea sau decolorarea acestuia.
-          - Curatati mobilierul de praf cu spray-uri speciale pentru mobila stejar. Este suficient sa curatati mobilierul de doua ori pe luna cu uleiuri speciale pentru a preveni crapaturile si pentru a crea un strat rezistent la umiditate.
-          - Nu puneti lucruri calde, cum ar fi vase de bucatarie, direct pe lemnul din stejar. Folositi malete de masa pentru a acoperi mobila!
-          - Mobila din stejar nu se foloseste amplaseaza in aer liber, ci doar intr-o incapere ferita de lumina directa a soarelui.

Acestea sunt practic cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ingrijim mobila din lemn masiv. Este de asemenea indicat sa cautam sfaturile unui specialist atunci cand dorim sa reparam crapaturile sau orice alt tip de defect ce poate afecta mobilierul de-a lungul timpului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu