Cadouri de CraciunMajoritatea persoanelor aflate in camine de batrani au avut vieti pline inainte de a ajunge aici. Asadar, odata ajunsi intr-o asemenea facilitate, nu inseamna ca viata dumneavoastra a luat sfarsit. Multi directori au stabilit o serie de activitati educationale pentru pacientii varstinici si nevoile lor speciale. Scopul acestora este sa aduca putina distractie in viata lor, sa-i orienteze spre realitate si sa-i tina motivati sa participe in continuare. Atunci cand oamenii sunt pusi intr-un cadru institutional, de cele mai multe ori se rup de tot ceea ce se intampla in lume. Majoritatea activitatilor trebuie sa include metode subtile care sa mentina rezidentii orientate spre realitate si sa le ofere un sentiment de normalitate.

Multe camine de batrani sunt abonate la diferite ziare locale pe care rezidentii le pot citi pentru a afla ce se intampla in orasul lor si nu numai. Dupa citirea ziarelor, revistelor si a magazinelor, ei se pot aduna si pot discuta cele mai importante evenimente prezentate in aceste material. Pentru a preveni dezbaterile politice care pot scapa de sub control, acest grup trebuie sa fie monitorizat de un grup de asistente. Deoarece unii din rezidenti pot avea o oarecare forma de dementa, aceasta activitate ii va ajuta sa-si stimuleze creierul.

Unele jocuri sau concursuri pot, de asemenea, sa stimuleze mintile pacientilor si sa ii tina activi pe tot parcursul zilei. Rezidentii pot avea propriul lor newsletter cu personalul voluntar. Sarcina lor este sa informaze si sa raporteze stafului diferitele evenimente ce se desfasuara in casele lor. Un azil de batrani ar trebui sa ofere cat mai multe oportunitati rezidentilor pentru a efectua activitati normale din viata de zi cu zi. Acestea pot implica gatitul, gradinaritul, grija pentru animale de companie, si asa mai departe.

O buna activitate de gatit ce nu necesita prea multa preparare este o sedinta la un ceai. Acestia pot prepara diferite feluri de prajituri, pot decora diferite salate sau sa incerce noi feluri de ceai. O alta activitate simpla ce poate fi organizata la un azil de batrani este participarea la un picnic. Aceasta activitate poate include personalul facilitatii, rezdentii si, de ce nu, familia acestora. Poate fi organizat in weekend, intr-un parc din apropierea facilitatii. In cazul in care azilul respectiv are un mic teren in spate, cei pasionati de gradinarit isi pot aminti de anii tineretii participand la anumite activitati speciale: plantarea pomilor sau a diferitelor specii de flori. 

Toate aceste activitati pot aduce un zambet pe fata celor varstnici si totodata un sentiment de satisfactie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu