Cadouri de Craciun

Cand compari proiectele pentru casa in ideea de a-l alege pe cel ce-ti satisface nevoile, unul din cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este suprafata proiectului si anume, cati metri patrati are. Trebuie sa stii ca nu orice proiect care are un anumit numar de metri patrati se aseamana cu altul care are acelasi nr de metri patrati. Asa inseamna ca orice proiect casa care pare sa aiba aceeasi dimensiune este de multe ori diferit.

Arhitectii, constructorii, auditorii sau evaluatorii adesea masoara o casa diferit pentru a-si satisface propriile nevoi. Cei care vand proiecte case, de asemenea pot calcula dimensiunea spatiului locuibil putin diferit. Insa nu trebnuie sa va faceti griji, diferentele sunt foarte mici, adesea infime. Dar trebuie sa aveti grija la agentii imobiliari, fiindca acestia au tendinta sa exagereze cu dimensiunea apartamentelor sau a caselor, incercand sa spuna o dimensiune mai mare pentru a pretinde ca va ofera o locuinta mare la pret avantajos. Auditorii si evaluatorii masoara spatiul locuibil corect, in timp ce arhitectii masoara spatiul cu tot cu cele mai mici detalii. Acesta masoara dimensiunea de la parter, de la etaj si chiar si garajul – pentru a putea oferi clientului toate detaliile necesare.

Pentru a fi sigur ca faci alegera potrivita, trebuie sa analizezi fiecare detaliu in parte de la proiectele pentru casa pe care le ai la dispozitie. Trebuie sa stii daca cum va fi incalzita sau racita incaperea, trebuie sa stii daca garajul este acoperit, daca terasele sunt acoperite, chiar si daca balconul are dimensiunea dorita de tine. Daca esti in cautarea unui proiect casa adaptat nevoilor tale, poti accesa site-ul http://www.proiectetip.ro unde vei gasi proiecte complete ce le poti vizualiza in stadiul final.

Chiar si dupa ce ai descoperit cu exactitate ce spatii sunt incluse in proiectul casei, trebuie sa stii de asemenea cum este calculata suprafata. Desi suprafata se calculeaza in metri patrati, aceasta poate fi de doua feluri: bruta si neta.

Suprafata bruta este tit ceea ce inseamna perimetrul casei – de la un perete exterior la altul. Suprafata neta este suprafata reala, locuibila a casei, excluzand grosimea peretilor. Diferenta dintre cele in general este undeva la 10%, depinde de tipul si proiectul casei. Pentru o casa traditionala, diferenta dintre suprafata bruta si neta este undeva la 10%, pe cand la casele moderne care de multe ori se intampla sa aibe living deschis si doar niste piloni, fara pereti, diferenta este undeva la 5%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu