Cadouri de CraciunPeste 90% din persoanele care traiesc la oras in Romania, traiesc in apartamente. Asta deoarece doar putini dintre noi isi permit luxul de a locui la casa in oras sau in apropierea orasului. Dar pe langa asta, unii locuiesc la apartament ca asa li se pare mai bine, in defavoarea locuitului la casa.

Atunci cand urmeaza sa cumparam un apartament nou trebuie sa avem in vedere anumite aspecte, sa ne facem un plan pe termen lung si abia pe urma hotaram zona si tipul de apartament pe care trebuie sa il achizitionam

Bugetul trebuie examinat si planificat cu atentie atunci cand urmeaza sa facem o astfel de investitie. Multi dintre noi nu au banii in mana pentru plata unui apartament si apeleaza la tot felul de credite. Mergand in special pe ideea ca decat sa platesti chirie, mai degraba cumperi un apartament nou si platesti rata luna de luna, dar macar ramane al tau. Atunci cand facem acest pas, cand urmeaza sa facem un credit pe 20-30 de ani trebuie sa calculam rata lunara in asa fel incat sa nu ne influenteze prea mult. Adica pe langa rata lunara trebuie sa luam in considerare si faptul ca luna de luna vom avea cheltuieli de facut, iar daca e sa avem un copil, si acela trebuie intretinut. Prin urmare, pentru a fis iguri ca nu va fi foarte greu sa platim ratele, ideal ar fi ca o rata sa fie mult mai mica decat salariul membrului de familie cu cel mai mic venit. Adica ideal ar fi ca rata lunara sa fie maxim jumatate dintr-un salariu.

Odata ce bugetul este stabilit, este timpul sa faci o lista cu ce ar trebui sa aiba apartamentul ideal


Stabileste cateva locatii, zone in care ti-ar placea sa ai apartamentul. Pe urma stabileste cat de spatios sa fie, cate camere vrei, vrei o bucatarie mare, vrei un living mare, vrei mai multe camere dar mici etc. 

Gandeste-te pe urma la facilitatile pe care le ofera. Apartamentul vine cu loc de parcare, sala de fitness comuna, piscina etc. Apartamente cu astfel de facilitati gasesti pe rezidential.net – aici fiind listate o varietate de apartamente noi in centre rezidentiale moderne cu tot felul de facilitati incluse. De asemenea trebuie sa iei in considerare usurinta cu care poti ajunge la scoli, spitate, daca ai mijloace de transport comun in apropiere etc.

Deoarece locuitul la bloc presupune a avea vecini de perete, trebuie sa te asiguri oarecum ca locul unde urmeaza sa te muti nu dispune de vecini foarte galagiosi sau foarte pretentiosi. Astfel de vecini iti pot face viata un calvar.

In anumite centre rezidentiale noi s-au ridical blocuri cu pereti subtiri, blocuri care pot fi mai sensibile la un cutemur decat blocurile construite in ani 70. Atunci cand cauti apartamente noi de vanzare in centre rezidentiale asigura-te ca peretii sunt destul de grosi si nu sunt facuti din simple placi subtiri de beton. Ca astfel poti avea surpriza sa vorbesti cu vecinu care sta cu doua etaje mai sus fara sa deschizi geamul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu