Cadouri de Craciun

   Imprimanta este un dispozitiv utilizat pentru imprimarea(tiparirea) anumitor informatii din calculator. Fie ca este vorba de documente text, fotografii sau un email, imprimanta functioneaza prin intermediul aceluiasi dispozitiv, cartusele de imprimanta. Aceastea contin cerneala. In functie de tipul imprimantei, implicit si a cartusului, cearneala este distribuita si astfel imaginea sau documentul este tiparit pe foaie.

   Cartusele de imprimanta reprezinta elementul cheie al intregului proces de tiparire. Exista doua categorii de cartuse de imprimanta: cartuse reincarcabile si cartuse ce nu pot fi reincarcate.


Cartuse reincarbile - avantaje si dezavantaje
Cartusele reincarcabile sunt cele mai utilizate.  Oamenii opteaza pentru imprimante cu acest tip de cartuse chiar daca uneori pretul este putin mai ridicat. Diferenta se simte in momentul in care cartusul se goleste. Pretul unui cartus nou este mult mai mare in comparatie cu pretul unei reincarcari intr-un centru specializat sau acasa. Este adevarat ca dupa reumpleri repetate, uneori calitatea imprimarii devine mai scazuta, dar la acest aspect contribuie atat tipul de kit folosit, cat si marca cartusului.

Reumplerea cartuselor de imprimanta
 Reumplerea cartuselor de imprimanta se face atat in centre specializate cat si acasa. A doua varianta implica si anumite riscuri. Daca reumplerea nu se face corespunzator, cartusele pot fi afectate si imprimarea nu va fi realizata corect. Pentru reumplerea unui cartus acasa, utilizatorul are nevoie de kit special, o seringa si instructiuni de reincarcare. In funtie de tipul cartusul cantitatea de kit poate varia, mai ales in cazul cartuselor color. Kitul va fi introdus in cartus cu grija printr-un orificiu special. Este necesat ca in seringa sa nu patrunda goluri de aer si kitul sa fie introdus foarte incet. In caz contrar este posibil ca acesta sa se imprastie in afara orificiului.

Euro Tel ofera spre comercializare o gama variata de cartuse pentru orice tip de imprimanta. Pe langa comercializarea cartuselor, firma Euro Tel ofera si servicii de reumplere cartuse la sediul din Brasov. Asadar, daca sunteti din Brasov sia veti nevoie de un astfel de serviciu, aceasta este firma pe care sa va bazati!

Cartuse care nu pot fi reincarcate
In cazul cartuselor ce nu pot fi reincarcate, avantaje si dezavantaje sunt in opozitie cu cele ale cartuselor reincarcabile. De exemplu, pretul unei imprimante cu cartuse ce nu pot fi reincarcate este destul de scazut, In schimb, costul unul cartus uneori poate depasi pretul imprimantei. Avantajele acestor tipuri de cartusuri sunt caliatea superioara a imaginii si perioada lunga in care pot fi folosite. 

Diferenta dintre o fotografie imprimata de cartuse originale si cele reincarcate cu kit este evidenta.
Este dificil de spus de ce tip de cartus trebuie folosit. Pentru ambele variante exista atat avantaje, cat si dezavantaje. Un alt aspect ce ar trebui luat in seama inaintea achizitionarii unei imprimante este scopul utilizarii acesteia. Daca imprimanta este folosita ocazional pentru imprimarea catorva documente text, imprimanta cu cartuse reincarbile este o alegere potrivita. In situatia in care imprimanta trebuie folosita fpentru documente mai complexe, decizia ii revine in totalitate utilizatorului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu